Asset Publisher

Impresii de la conferința Verzilor Europeni de la Munchen, 11 iunie 2016

Conferinţa ţinută de Verzii Europeni în München în 11 iunie 2016 s-a concentrat pe problemele pe care valul de refugiaţi din Orientul Apropiat şi Orientul Mijlociu le ridică orașelor europene care au găzduit refugiaţi. Probleme bugetare (întrebare lansată de Chas Booth, Scoţia) – pe termen scurt, cum rezolvă municipalitățile costurile suplimentare care apar ca urmare a primirii refugiaţilor? Read MoreAboutImpresii de la conferința Verzilor Europeni de la Munchen, 11 iunie 2016 »

Anunt de publicare mandatari judeteni ai Partidului Verde la alegerile locale din 5 iunie 2016

Tabel cu situatia mandatarilor judeteni ai partidului verde inregistrati la autoritatea electorala permanenta Mandatar coordonator partidul verde: musoiu luminita, telefon: 0734 Read MoreAboutAnunt de publicare mandatari judeteni ai Partidului Verde la alegerile locale din 5 iunie 2016 »

Vasile-Ovidiu Paul: “Întreaga clasă politico-economică trebuie coagulată în jurul ideii de dezvoltare durabilă”

În cursul zilei de miercuri, candidatul Partidului Verde la funcția de Primar al Municipiului Reșița a fost invitat în studioul Digi 24 la emisiunea “Proiect de țară”. Emisiunea poate fi vizionată accesând link-ul de aici. Redăm mai jos declarațiile reprezentantului nostru. Reporter: Domnule Paul, glumind un pic, faptul că industria Reșiței a decăzut ajută ecologia. Read MoreAboutVasile-Ovidiu Paul: “Întreaga clasă politico-economică trebuie coagulată în jurul ideii de dezvoltare durabilă” »

Mandatarul coordonator al Partidului Verde pentru alegerile locale din 5 iunie 2016

Mandatarul coordonator al Partidului Verde, inregistrat la Autoritatea Electorala Permanenta, pentru alegerile locale din 05 iunie 2016 este doamna Musoiu Luminita care poate fi contactata la nr telefon 0734 Read MoreAboutMandatarul coordonator al Partidului Verde pentru alegerile locale din 5 iunie 2016 »

Verzii din Timiș mizează pe integritate, transparență și respect față mediul înconjurător

Partidul Verde este singurul partid politic din România membru al Partidului Verde European, reprezentat prin Grupul Verzilor în Parlamentul European. Partidul Verde din România are drept de vot în cadrul Consiliului “European Green Party”, forul lărgit de conducere al Verzilor Europeni, care se întrunește de două ori pe an. Read MoreAboutVerzii din Timiș mizează pe integritate, transparență și respect față mediul înconjurător »

RAPORT DE ACTIVITATE – Maxim Maximilian Vasile – Consilier Local, Partidul Verde

Ca reprezentent al Consiliului local al comunei Ghiroda jud. Timiş, în conformitate cu prevederile legii 215/ 2001 a administraţiei publice şi statutul aleşilor locali Legea 393/2004, prezint următorul raport de activitate. La data de 05.06.2016 se vor împlini patru ani de când am depus jurământul de Consilier Local al Read MoreAboutRAPORT DE ACTIVITATE – Maxim Maximilian Vasile – Consilier Local, Partidul Verde »

Verzii din Balcani vor crea un mecanism de supraveghere a problemelor de mediu

La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc la Sofia o întâlnire între principalii reprezentanți politici, jurnaliști și organizații neguvernamentale care vizează problemele de mediu din zona Balcanilor. Evenimentul petrecut în capitala Bulgariei pe durata a două zile s-a numit ”Establishing a Transboundary Watchdog Mechanism for Environmental Problems for Green Political Parties and NGOs on the Balkans”. Read MoreAboutVerzii din Balcani vor crea un mecanism de supraveghere a problemelor de mediu »

Anuntam cu regret incetarea din viata a presedintelui de onoare al Partidului Verde, Marcian Bleahu

Astăzi 30.07.2019, anunțăm cu regret decesul președintelui nostru de onoare Marcian Bleahu. Partidul Verde va păstra o mare recunoștință pentru acest om minunat, bun, corect și cu un caracter inegalabil, un mare om de știință, un mare iubitor de natură si de propria țară, un om veșnic tânăr prin tot ceea ce făcea și prin energia pozitivă pe care a emanat-o chiar și când suferea de boala care-l măcina. România pierde o mare personalitate a științei și geologiei, considerat al doilea mare geolog, speolog, ecolog, geograf, explorator după Emil Racoviță. Îi vom ramâne recunoscători pentru tot ceea ce a făcut pentru țară și pentru promovarea valorilor și principiilor ecologiei politice. Dumnezeu să-l odihnească! Prof. Marcian Bleahu și-a dedicat întreaga viață pasiunii de a cerceta și a scoate în evidență frumusețea naturală a României, reprezentată de diversitatea formelor de relief dar în special specificul munților Carpați (multitudinea peșterilor și varietatea acestora). De-a lungul întregii sale cariere de om de știință și scriitor, a publicat peste 41 de cărți, reviste, îndrumare, cursuri de specialitate, a revoluționat disciplinele geologie, carstologie și geomorfologie ca materie de studiu în universitățile care existau sau au fost înființate după 1990 în Romînia. Read MoreAboutAnuntam cu regret incetarea din viata a presedintelui de onoare al Partidului Verde, Marcian Bleahu »

O viziune Verde asupra refugiaţilor: oportunitățile şi provocările pentru oraşele noastre

În acest weekend are loc la München (Germania) conferința ”O viziune Verde asupra refugiaţilor: oportunitățile şi provocările pentru oraşele noastre”. Această acțiune este organizată de către Verzii Europeni (European Green Party). Agenda evenimentului poate fi consultată mai jos: - 09:15-09:30: alocţiunea d-nei Claudia Roth, vicepreședintele Bundestagului german din partea Bündnis 90/Grünen - 09:30-11:15: Integrare (limbă, oferte de integrare, calificare profesională etc.) Moderator: Evelyne Huytenbroeck, membru al comisiei EGP, membru al Parlamentului din Bruxelles Vorbitori: Ricardo Fernandez, manager regional pentru drepturi sociale în Consiliul local Barcelona, Spania Read MoreAboutO viziune Verde asupra refugiaţilor: oportunitățile şi provocările pentru oraşele noastre »

Verzii și Brexit-ul

content: Verzii de pe întregul continent au sperat ca poporul englez să opteze pentru rămânerea în interiorul Uniunii Europene. Partidul Verde din Anglia și Țara Galilor (Green Party of England and Wales) a depus eforturi consistente în timpul acestei campanii pentru a sublinia avantajele unei Europe unitare. De astăzi, Verzii din Marea Britanie au o nouă misiune: asigurarea unui climat de normalitatea la nivelul populației țării și de coagulare a oamenilor, din nou, în jurul acelorași valori. Natalie Bennett (liderul Partidului Verde din Anglia și Țara Galilor) și-a declarat dezamăgirea, dar spune că nu poate să ignore dorința poporului. “Pentru a repara deficitul de democrație este nevoie de o reformă electorală pentru Casa Comunelor pentru a avea a beneficia de o democrație incluzivă și cu un grad mai mare de reprezentativitate. [...] Vom continua să apărăm principiul liberei circulații, dar trebuie să fim conștienți că foarte mulți oameni din Europa continentală trăiesc acum în Regat și mulți britanici trăiesc în Uniune iar aceștia vor traversa o perioadă de mari incertitudini.” Read MoreAboutVerzii și Brexit-ul »
— 20 Items per Page
Showing 10 results.