Comunicate de presa

Web Content Article

Parlamentarii se gândesc doar la ei!

Suntem atenți la felul cum clasa politică de la guvernare și din opoziția parlamentară își modifică normele legale ca să poată decide în numele nostru de acasă, din siguranță. Astăzi, parlamentarii au votat de acasă, online, de la distanță, decretul privind starea de urgență. Deci, se poate vota online, în siguranță și fără probleme, de acasă, atunci când se vrea. Dar, ca întotdeauna, parlamentarii sunt atenți numai pentru ei, și-au votat pensii speciale și-au mărit salariile iar acum votează in singuranță de acasă online. Cerem partidelor parlamentare să acorde aceeași atenție sănătății populației, astfel încât să se evite posibilele contaminări cauzate de procesul de votare fizică in sectii de votare cu pericolele aferente și să implementeze votul online de la distanță pentru următoarele alegeri, de orice fel, de acum înainte. Dacă pentru parlamentari se poate aplica votul online de la distanță pentru populație de ce nu! Starea de urgență nu poate dura mai multe de o lună și nu poate fi extinsă la nesfârșit, organele reprezentative ale statului vor trebui alese într-o zi de către popor, cel căruia îi aparține suveranitatea, conform Constituției. A venit timpul să vă gandiți la sanatatea poporului român asigurându-i cât mai repede posibilitatea votului online de la distanță, stimați politiceni din Parlament! Cu respect și îngrijorare, noi, Verzii Biroul de presă al Partidului Verde Read MoreAboutParlamentarii se gândesc doar la ei! »

Cerem vot electronic online incepand cu alegerile locale din acest an

Cerem vot electronic online - la distanță, astfel încât să se asigure participarea cetățenilor la vot și respectarea legalității alegerii instituțiilor reprezentative ale statului, dar fără riscul de răspândire a noului virus COVID-19. În condițiile în care unele forțe politice propun amânarea sau chiar anularea alegerilor locale și în toamnă avem preconizate alegeri parlamentare la termen, Partidul Verde cere clasei politice din România, îndeosebi partidelor parlamentare să modifice de urgență normele/legile electorale în vigoare ca să facă posibil votul electronic online - la distanță. Astfel Guvernul și Autoritatea Electorală Permanentă să poată implementa votul electronic online chiar de la alegerile locale din iunie, ca probă, și, în toamnă, să devină sistem de vot oficial. Există tehonologii software care pot asigura anonimitatea votului și excluderea oricărei posibilități de fraudare. România e recunoscută ca țară de origine a celor mai buni specialiști IT, suntem printre statele cu cea mai mare viteză de conexiune la Internet, așadar, avem o bază bună ca să începem acum testarea și aplicarea noilor tehnologii ca să menținem democrația și participarea, dar și să rezistăm noilor pericole. Amintim că mai multe țări în lume au testat astfel de tehnologii și metode de vot, iar Estonia, o republică ex-sovietică, dar membră a Uniunii Europene, folosește de câțiva ani votul electronic cu succes și fără fraude. Propunem Președintelui României să inițieze discuții publice și consultarea partidelor, dacă acestea nu se vor organiza în scurt timp în forul legislativ suprem. Biroul de presă al Partidului Verde 09 martie 2020 Read MoreAboutCerem vot electronic online incepand cu alegerile locale din acest an »

Hotarari adoptate la Consiliul National din 15.06.2019 de la Bucuresti

La sedinta extraordinara comuna a Biroului Permanent National (BPN) si a Consiliului National (CN) al Partidului Verde din 15.06.2019 de la Bucuresti, convocata statutar de 20 membri din totalul de 26 membri ai Biroului Permanent National adica mai mult de 2/3, la care au participat 23 din totalul de 34 al membrilor CN (membrii BPN si presedintii organizatiilor judetene, altii decat cei din BPN), adica 2/3 din numarul total al membrilor CN, conform prevederilor statutare si conform atributiilor Consiliului National, in sedinta, s-au votat urmatoarele: - suspendarea atributiilor de presedinte al Partidului Verde a dnei Adi-Maria Luminita Simoiu si preluarea acestora de catre Presedintele executiv Damov Constantin conform prevederilor statutare, pana la urmatorul congres – unanimitate Read MoreAboutHotarari adoptate la Consiliul National din 15.06.2019 de la Bucuresti »

Verzii români intră pe scena politică cu noul președinte Florin Călinescu

content Din data de 20 iulie 2019, cu ocazia congresului national, Partidul Verde are nou presedinte, Florin Calinescu. Partidul Verde, dupa o perioada de stagnare, in care a avut loc o reorganizarea interna, cu o prezenta mai mult la nivel international prin colaborarea cu familia Verzilor Europeni si cu partidele surori din tarile europene, cu noul lider Florin Calinescu, va arata romanilor ca se poate face un altfel de politica, diferita de cea practicata de partidele existente. Nu vom veni cu propuneri desarte si fara sustinere, vom fi primul partid care va propune un program politic realist cu solutii alese direct de cetateni. Va invitam sa urmăriți pagina de Facebook a lui Florin Călinescu. Luni 22 iulie, ora 20.00, va avea un video live in care veți primi amănuntele așteptate! Read MoreAboutVerzii români intră pe scena politică cu noul președinte Florin Călinescu »