Publisher

null Drept la replica din partea Partidului Verde pentru corecta informare a publicului, membrilor si simpatizantilor referitor la articolul aparut ieri 27 iulie pe portalul “Stiri pe surse”

In relatie cu un text afisat ieri, 27 iulie, 2020, pe portalul “Stiri pe surse”, este important sa va comunicam urmatoarele:

In conformitate cu realitatea juridica aratata si in Registrul Partidelor Politice, ca urmare a deciziei luate de Tribunalul Bucuresti si mentionata la data 13.08.2019, domnul Florin Calinescu este presedintele legitim al Partidului Verde ales la ultimul congres din data de 20.07.2019.

Subiectul articolului face referire la un diferend mai vechi, un proces in care doamna Simoiu [fost presedinte] a contestat secretarul general, presedintele executiv si apoi congresul convocat de Consiliul National din 15.06.2019.

Congresul Partidului Verde din 20.07.2019 a fost convocat si organizat, iar hotararile au fost adoptate prin votul delegatilor organizatiilor judetene, conform prevederilor statutare. Dosarul privind acest congres a fost supus controlului juridic al Tribunalului Bucuresti care a inregistrat mentiunile (ultimele in ordine cronologica) privind conducerea Partidului Verde, respectiv alegerea presedintelui Florin Calinescu si componenta Biroului de conducere la nivel national, la data de 13.08.2019.

Link extras Registrul Partidelor Politice, poz.38 – Partidul Verde.

http://www.tmb.ro/index.php/partide-politice

Conform prevederilor statutare in ce priveste sustinerea candidataturii la presedintia partidului, doamna fost presedinte nu a avut nico sustinere din partea filialelor judetene in confruntarea cu Florin Calinescu, deoarece  acesta a obtinut sustinerea tuturor filialelor. Realitatea este aceea ca doamna, fost presedinte, nu a vrut sa accepte votul democratic al congresului pentru alegerea presedintelui, iar aceasta nemultumire a determinat-o sa conteste, in mod nefondat, hotararile congresului din 20.07.2019.

Este campanie electorala, si mai mult ca niciodata unele stiri eronate risca sa afecteze in mod nelegitim imaginea unor candidati si a unor partide.

Este motivul pentru care transmitem in mod argumentat raspunsul Partidului Verde in urma acestei dezinformari flagrante, cu certitudinea ca aceste afirmatii pot fi integral verificate din toate perspectivele: faptice, juridice si morale.

Faptul ca Partidul Verde are o voce din ce in ce mai puternica, si o este o alternativa de guvernare la care oamenii aspira, simpatia si credibilitatea de care se bucura, au starnit si vor mai starni probabil atacuri sub centura. Florin Calinescu isi indeamna sustinatorii sa nu se lase intimidati in niciun fel.

Partidul Verde este singurul partid acreditat si sustinut international de European Green Party, Partidul Verzilor Europeni.

Noi, Partidul Verde, suntem o forta politica care incepem sa contam din ce in ce mai mult pe scena politica din Romania. Vom avea sansa sa implementam viziunile noastre de civilizatie la standarde inalte si serioase.

Biroul de presă al Partidului Verde         28 iulie 2020

www.partidulverde.ro