Constantin Damov, președinte executiv

Logout

CONSTANTIN DAMOV

„Suntem prea puţini ca să ne certăm!”

Candidatură pe termen limitat cu asumare de target “obţinerea unui europarlamentar la alegerile europarlamentare – mai 2014”

- căsătorit, o singură dată, tatăl a unui băiat.
- co-fondator al Green Group (împreună cu investitori din Taiwan). Este prima companie din sectorul industriei de reciclare din România în care Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) este acţionar.
- Din 1995 este implicat exclusiv în idustria de reciclare unde a creat peste 3000 de locuri de munca.
- Între 2000 – 2006 a fost director executiv al Asociaţiei Reciclatorilor din România (REMAT).
- Înainte de a activa în domeniul reciclării a lucrat la Institutul de Cercetare Proiectare pentru Mecanică Fina (şef secţie – Microproducţie), dar şi în domeniul cercetării medicale.
- Din 1993 a lucrat exclusiv in domeniul privat. Legaturi cu Statul 0 !
- Absolvent al Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii a Institutului Politehnic din Bucureşti
- Nu a făcut parte niciodată din Partidul Comunist Român şi nici din Uniunea Tineretului Comunist (provine dintr-ofamilie de deţinuţi politic).
- După 1989 nu a făcut parte din nici un alt partid politic post-decembrist în afara Partidului Verde.
- A consolidat Organizaţia Partidului Verde – Sector 2, unde a format o echipă stabilă (l-a cooptat şi sustinut pe actualul preşedinte, Florin Gheorghe).
- Şi-a achitat cotizaţia cu un an înainte de fiecare dată, indiferent cine s-a aflat la conducerea formaţiunii şi a fost unpermanent susţinător financiar al activităţii partidului.
- Nu a întreţinut conflicte cu nici unul din colegii din grupul politic.

Succesul în afaceri i-a asigurat stabilitatea şi consideră normal, ca odată ajuns în acest punct, modul de viaţă bazat pe valorile verzi – cu care are de a face în fiecare zi prin domeniul în care activează, industria reciclării – să fie unul din pilonii politicii actuale.

Îşi ghidează paşii şi doreşte să introducă şi în Partidul Verde un sistem concurenţial bazat pe inovatie şi rezultate.