Eveniment cultural organizat de Partidul Verde la Craiova

Știri: 26/02/2019

La initiativa Partidului Verde – Filala Dolj, sâmbătă 23 februarie 2019, începând cu ora 16:00 a avut loc la hotelul Sydney din Craiova o inedită acțiune culturală, unică ca și modalitate de punere în scenă si desfășurare și care s-a aflat la granița dintre cenaclu literar si spectacol,
In prezența unui numeros public, într-o formula “Altfel”, care se dorește sa fie si in politica Partidului Verde din România, s-a adus un omagiu eroului mitologiei populare Dragobete, ca mesager al iubirii pe meleagurile romanesti. Evenimentul s-a manifestat printr-o suită de recitaluri de “poezie nescrisa” (improvizații poetice ad-hoc, in vers clasic) si acorduri muzicale, care au captivat încă de a început auditoriul.

Pe parcursul acțiunii, participanții au primit lucrări de artă, donate de cunoscuți artiști plastici craioveni, in functie de implicarea individuală într-un act artistic colectiv în succesiunea desfășurării spectacolului. La final, participanții au primit si câte o pagină manuscris cu poezii semnate de autori.
Organizatorii, Verzii doljeni au putut dovedi că “arta” participativă poate ajunge în profunzime, la sufletul spectatorului, dacă se rup tiparele clasice, care impart un spectacol in două: lumea scenei si spectatorul pasiv. Implicând permanent auditorul în actul artistic, s-a dezvoltat un nou concept de spectacol : recitalul de poezie nescrisă, pe teme alese si sugerate de participanți. Gazdele, au convins prin cultură si rafinament si la finalul spectacolului în majoritate, spectatorii incântati au devenit nu numai simpatizanți, au dorit sa facă parte dintr-o construcție politică, modernă, Partidul Verde din România. La finalul actiunii culturale, toti participantii si-au manifestat dorinta de a participa la viitoarele evenimente, aflate in graficul de actiuni al filalei doljene a Verzilor Români. Modalitatea novatoare de abordare a actului artistic si generozitatea artistilor in majoritate, membri, deja, ai Partidului Verde din România au impresionat participanții, care au văzut ca politica si cultura pot gasi un limbaj comun, acel “altfel de”, care scoate din monotonie si care mobilizează si eliberează resurse creatoare nebănuite.

Acest mod de abordare si-l doresc Verzii Români in politică si au aratat că se poate !La solicitarea participantilor, Președintele Partidului Verde din România, craioveanca Luminița Simoiu, a prezentat intr-un discurs vibrant si concis câteva elemente de strategia verzilor români, care dau unicitate partidului si apoi a spus in incheiere : “Partidul Verde va dovedi, prin doctrină si mod de implementare, că este un altfel de partid; spectacolul de astăzi dovedește ca ruperea tiparelor, curajul, implicarea fiecăruia, chiar și prin gesturi mărunte, pot cutremura si trezi conștiințe. Este ceea ce ne dorim pentru că numai astfel putem să dăm un nou start Romăniei si cetățenilor ei”

25.02.2019
Biroul de presă al Partidului Verde