Mesajul Președintelui Partidului Verde din România, Adi-Maria Simoiu

Știri: 25/02/2019

Dragi membri și simpatizanți,

În secțiunile urmatoare aveți informațiile necesare pentru ca să vă oferim doar câteva motive pentru care vă rugăm să NE SUSȚINEȚI !

Suntem singurul partid politic care am arătat că ne pasă de mediu, de sănătate, de cetățean, am inițiat o campanie – ‘marca’ misiune imposibilă, în opinia multora – de străngere de semnături in ceea ce privește obiectivele nucleare de la sudul Dunării, in Bulgaria la Kozloduy. Am reușit să convingem peste 15000 de cetateni ai Craiovei, indiferent de culoarea politică, să ni se alăture într-un proiect inițial civic și de anvergură, pe un subiect care sperie. Statisticile medicale, puse la dispoziție de oncologii din domeniul pediatrie, dovedesc că în sudul României, numărul copiilor bolnavi de cancer, din cauza radiațiilor nucleare, a crescut alarmant.

Toate formațiunile politice reprezentate în Parlament și prezente acum în campania de strangere de semnături si ulterior in camapania electora au știut și nu au făcut nimic ca să ne sprijine.

Fara să ‘strige’ în piețe, si fă sprijin în mass media centrală, Partidul Verde din România, respectat in familia Verzilor Europeni, a dus vocea cetățeanului, chiar și de la PSD-ALDE, la cancelariile europene. Demersurile civice au fost auzite la nivel de Comisia Europeană și la nivelul european al Parlamentului european. În noiembrie 2018, verzii români au cerut la Berlin, prin rezoluția adoptată la Consiliul Verzilor Europeni, închiderea centralei nucleare de la Kozloduy, stoparea construirii depozitului de deșeuri radioactive de la granița de sud a României și stoparea proiectului nuclear de la Belene, în apropierea Bucureștiului.

Prin președintele său, Partidul Verde a demonstrat că o acțiune civică, pornită de la nivel de cetățean, poate capacita forțe, poate uni zeci de mii de conaționali în proiecte de importanță vitală.

Este doar un exemplu dintre multe altele, de a demonstra că democrația participativă funcționeași competența este criteriul de selecție.

Noi vrem sa facem o altfel de politică, a eleganței în exprimare și atitudine, cu inteligența apreciată în cancelariile diplomatice, unde interesele României trebuie sa prevaleze chiar și în contextul familiei europene.

Politică modernă a verzilor români este participativă, descătușind energia si stimulând inițiativa cetățeanului pentru a fi luată in considerare.

Politica modernă nu se face, divizând conaționalii în grupuri dirijate de personaje, cu mentalităti, mai degrabă specifice feudalismului timpuriu, care de peste 30 de ani se autointitulează politicieni si care determinând resemnarea și neimplicarea au scos din scena politică, segmente majore ale societătii, TINERII ȘI FEMEILE!

Politica marca ‘SMART’ a Partidului Verde este politica secolului XXI și trebuie să fie intr-adevăr, inteligentă pentru ca, în ciuda diversității opiniilor, să găsească elementele comunecare ne unesc și nu ne separă!

Competiția la nivel individual se extinde, în condițiile actuale, la aceea dintre state. De aceea, nu Austria și austriacul de rând sunt de vină pentru că exista Kronospan la Sebeș și otrăvește cetățeanul cu formaldehidă! Pădurile nu le taie Austria și austriacul de rând, ci noi, prin reprezentanții politici aleși cu procentaje nereprezentative ( prin absenteism la vot !), și pe care îi tolerăm.

Nu Elveția si elvețianul simplu sunt de vină dacă la Podari, in jud Dolj, se dorește să vină firma Clariant, care sub ‘ambalajul’ frumos al creării de locuri ‘noi’ de muncă ne vor polua apa, aerul și solul. În țările de origine astfel de proiecte nu sunt tolerate în primul rând de cetățean, care spre deosebire de cetățeanul român, este bine și corect informat pentru că se dorește să fie informat!

Astfel de exemple sunt în toată România, le-am inventariat și ne vom apuca serios de treabă !

Noi nu promitem, facem ca schimbările, care par imposible, să devină posibile, iar provocările secolului XXI nu ne sperie!

România secolului XXI trebuie sa fie verde, să devină verde în toate domeniile. Verde înseamnă, tehnologii avansate, care să creeze locuri de muncă fără să polueze mediul, înseamnă profesionalism, dreptate socială și justiție egală pentru toți, un mediu sănătos în familie și în ansamblu, în societate. Verde, înseamnă educație și sănătate la standarde moderne și la nivelul științei actuale. Și mai înseamnă ceva, nu “politically correct” ci TOTALLY CORRECT, fără dublu standard, pentru toți europenii !

Verde este culoarea speranței, elementul vital, care NU moare niciodată și care, alături de credință, conferă sens zilei de mâine.

Viața este un miracol și merită să luptăm pentru ea !

Veniți alături de noi!

 

Adi-Maria SIMOIU, Președinte al Pardidului Verde din România