Partidul Verde are o nouă conducere, Adi-Maria Simoiu singura femeie aleasă președinte a vreunui partid politic din România

Știri: 20/02/2019

Începând de duminică 17 februarie 2019, Partidul Verde are o nouă conducere, doamna Adi-Maria Simoiu fiind aleasăpreședinte al verzilor români. Astfel, Partidul Verde este singurul partid politic din România care și-a ales o femeie președinte.

Adi-Maria Simoiu, avand un CV care o recomandăși profesional, inginer chimist de profesie, este lector la Universitatea din Craiova, doctor în chimie, fost inspector, timp de peste 10 ani, la OrganizațiaInternațională pentru Interzicerea Armelor Chimice, organizație care a primit premiul Nobel pentru pace în 2015.

Din 2009 s-a intors în țară și s-a stabilit în Craiova unde s-a implicat activ în viața civică a orașuluiși a jud. Dolj. Astfel, în anul 2015 a inițiat o campanie de strângere de semnături a cetățenilor din Craiova în vederea organizării unui referendum local prin care locuitorii orașului să fie consultați dacă sunt de acord cu noile obiective nucleare de la Kozloduy, Bulgaria: depozitul de deseuri radioactive la numai 4 Km față de Dunare, prelungirea duratei de funcționare a reactoarelor 5 si 6, aflate deja peste limita proiectată și extinderea centralei cu încă o unitate nucleară. Aceste obiective sunt o amenințare, nu numai la viața locuitorilor, ci și la siguranțanațională a României.

Într-un timp relativ scurt, Adi-Maria Simoiu a reușit să organizeze dezbateri pe subiecte de interes local și naționalconvingând astfel și alțireprezentanți ai unor ONG-uri, reprezentanți mass media și sindicate majore din zonă să se alăture actiunii civice. A dovedit că se poate prin implicare civică, iar strângerea a peste 15000 de semnături, este un succes al întregii comunități locale, dovedind căcetățeanulromân nu este mai prejos decâtceilalți europeni, dacă este corect informat.

Deși a întrunit condițiile legale, solicitarea craiovenilor a fost respinsă de consiliul local al municipiului Craiova folosind argumente total nerelevante. Drepturile legale ale cetățenilor au fost astfel încălcate, deși acestea sunt clar precizate în Constituția României și în convențiileinternaționale pe care si România le-a adoptat.

S-a dovedit astfel și la Craiova, ca și pretutindeni în țară, că actuala clasa politică are nevoie de cetățean numai în perioadele electorale, când acestuia i se prezintă doar lozinci propagandistice, fără acoperire, ulterior, în fapte.

Această comportare a clasei politice a determinat retragerea cetățeanuluiîn perimetrul personal. Sub lozinca “Bruxelul hotărește” convenabilă clasei politice majoritare, cetățeanul român plătitor de taxe a intrat, prin resemnare, într-o pasivitatedestructivă intereselor României, favorizând amplificareacorupției, incompetențeiși imposturii în toate domeniile.

Partidul Verde din Romania, partener apreciat de familia verzilor europeni, isi doreste să fie alternativa de care România are nevoie, acum.

La congres, verzii români si-au propus identificarea în perioada următoare a problemelor cu care se confrunta fiecare județ pentru ca, după centralizarea la nivel national, să propună soluții viabile și eficiente, care vor include și propuneri legislative si administrative.

Deasemenea, la congres s-a stabilit ca în perioda următoare săîncepem o campanie de atragere de noi membri: personalități din societatea civilă, femei și bărbați, tineri și vârstnici care sa se alăture verzilor români.

În ceea ce privește reprezentarea în politica din Romania, asa cum se poate constata, participarea femeilor este aproape inexistentă, sau dacă există este de multe ori doar de fațadă și ca urmare nerelevantă.

Alegându-și la nivel de conducere o femeie, Partidul Verde a dat deja semnalul ca dorește sa se inscrie in familia partidelor moderne europene, în care egalitatea de șanse si promovarea femeii pe criterii de competență să devină realitate.

Partidul Verde adresează, deci, prin Președintele său, chemarea tuturor româncelor, recunoscute pentru potentialul intelectual si creativ, dornice să se implice în viața comunității, să vina alături de noi. Opinia lor conteazăși va fi luată în seamă !

Vrem și putem să arătăm că politica se poate face și altfel, cu oameni integri, barbațiși femei, tineri și vârstnici, care s-au remarcat profesional prin forțe proprii si care știu că sunt în măsura să imprime un nou curent în politica românescă.În țările în care sunt la conducere, sau deținpoziții importante, verzii au dovedit căsusțininteresulcetățenilor.

Partidul Verde din România, ca parte a acestei familii va proceda la fel. Verzii români vor face o altfel de politică, marcata de transparență, participativă, centra pe interesul cetățeanului, cu obiective stabilite pe realitati concrete si cu perspective clare de dezvoltare a României in toate domeniile. Va fi vocea cetățeanului român la forurile internaționale, sprijinind interesul României. Este vremea sa schimbămși la nivel internațional, “politically correct” cu totally correct, și aceasta pentru toti cetățenii europeni!

Verde este culoarea speranței, care nu numai că nu moare ultima, ea este, alături de credință, elementul vital care dă sens zilei de maine.