Thomas Waitz, europarlamentar verde, membru al grupului Verzilor Europeni se afla intr-o vizita de documentare in Romania in perioada 24 mai – 28 mai

Comunicate de presă: 25/05/2018

Thomas Waitz, europarlamentar, membru al grupului verzilor din Parlamentul European se afla intr-o vizita in Romania pana luni 28 mai. El a fost invitat de ONG-uri de mediu si Partidul Verde. Scopul vizitei este de documentare in ce priveste exploatarea masiva a lemnului si complicitatea companiilor Schweighofer si Kronospan din judetul Alba. Joi 24 mai, Thomas impreuna cu reprezentantii unor ONG-uri de mediu, cu consilierul verde din Sebes, Nicolaie Matei si jurnalisti romani si straini au fost la Schweighofer si Kronospan. Daca la prima companie s-a putut sta de vorba si afla informatii la Kronospan portile au fost inchise.
Mai multe despre vizita la cele doua obiective vor fi spuse de Thomas la conferinta de presa ce va avea loc in Bucuresti luni, ora 09.00 la Gram Bistro, Nicolae Titulescu 6-8, America House.
Thomas Waitz (GREENS/EFA) este membru al Parlamentului European, precum si membru al Comisiilor pentru Agricultura, Pesticide si Petitii. Eforturile sale se indreapta spre politica agricola comuna si sustenabila (CAP), bunastarea animalelor si practicarea unei agriculturi fara pesticide si crearea unui mediu inconjurator curat.
In imagine, Thomas Waitz impreuna cu consilierul Partidului Verde din Sebes, Nicolaie Matei, vorbind despre referendumul care va avea loc duminica in Sebes „Sunteți de acord cu achiziționarea de către Municipiul Sebeș a unui laborator mobil pentru măsurarea și monitorizarea calității aerului din Unitatea Administrativ Teritorială Sebeș și suportarea din bugetul local al Municipiului Sebeș a cheltuielilor privind achiziționarea, funcționarea și utilizarea acestui laborator?”