Guvernul PSD recidivează iar în incompetență – Ministrul învățământului, fără de logică, reduce numărul locurilor bugetate la Universitatea București și Universitatea “Babeș Bolyai” din Cluj

Comunicate de presă: 09/05/2018

Partidul Verde, membru al Verzilor Europeni susține demersul conducerii Universității din București și al Universității “Babeș Bolyai” din Cluj și cere demisia imediată actualului ministru al învățământului Valentin Popa pe motiv de incompetență și posibil rea-credință. Impostura și incompetența trebuie denunțate și amendate. Nu este admisibilă această inversare a valorilor din societatea românească promovată de Dragnea și ai lui la cel mai înalt nivel în stat.

Partidul Verde respinge gândirea fără logica a ministrului invatamantului prin care a repartizat locurile bugetate pentru anul universitar 2018-2019 pe criteria politice doar de PSD cunoscute, o repartizare care va aduce grave neajunsuri mediului universitar românesc. Cele trei guverne PSD marionetă – Sorin Grindeanu, Mihai Tudose și Viorica Vasilica Dăncilă – au mers din greșeală în greșeală cu educația românească, totul culminând cu decizia guvernului de a tăia în mod irațional numărul de locuri bugetate ale mai multor facultăți de prestigiu, măsură prin care Universitatea din București a pierdut 60 de locuri bugetate la programul de licență, 334 la master și 59 de locuri la studiile de doctorat.

Partidul Verde susține demersul conducerii Universității din București, care cere demisia actualului ministru al învățământului și anularea repartizării locurilor bugetate pentru anul universitar 2018-2019, o repartizare făcută strict pe criterii politice ce aduce grave neajunsuri mediului universitar românesc.

09.05.2018      Biroul de presă al Partidului Verde