DECLARAȚIE DE SUSȚINERE A PLATFORMEI MIȘCAREA CIVICĂ EUROPEANĂ DIN R. MOLDOVA

Comunicate de presă: 14/01/2018

Noi verzii din România ca și majoritatea românilor credem că Republica Moldova a ajuns la moment de răscruce pentru existența sa ca stat iar timpul care se scurge pâna la urmatoarele alegeri parlamentare trebuie să fie unul în care cetățenii R Moldova trebuie să conștientizeze faptul că actuala clasa politică trebuie schimbată în întregime prin votul popular. A trecut ceva timp de când R Moldova s-a eliberat de sub dominația rusească și totuși situația nu este una deloc bună, chiar dezastruoasă, pentru statul de drept și populație. Aceasta situație precară a R Moldova se datorează în întregime politicienilor care s-au perindat prin Parlament și prin diferitele guverne, și care s-au folosit de putere pentru interese personale și de grup.

Alegerile parlamentare din 2018 trebuie să fie un moment de cotitură în R Moldova, iar pentru asta toți cetățenii sunt încurajați să meargă la vot și să voteze altfel decăt până acum, pentru o altfel de viață, mai bună și prosperă, cu fața spre Europa și deschidere către frații din Romănia, nu spre est spre trecutul recent când R Moldova făcea parte din fostul imperiu sovietic.

Noi, românii avem datoria morală și istorică să ne sprijinim frații din R Moldova să iasă din marasmul politic și economic în care a fost adusă de politicieni obscuri, corupți până în măduva oaselor, astfel încât prin votul covârșitor al moldovenilor să se dea șansa unei noi clase politice fără corupți și înrăiți în rele.

A venit timpul ca moldovenii să nu mai plece în alte țări să își caute un trai mai bun iar cei care au rămas în țara să îi determine să aiba pentru ce să se reîntoarcă. Pentru asta, în principal, compatrioții rămași în țară trebuie să schimbe prin vot actuala clasa politică din Parlament astfel încât să dea șansa unei mari schimbări în bine.

De aceea îndemnăm cetățenii R Moldova, indiferent de naționalitatea lor să sprijine organizarea platformei Miscarea Civică Europeană și formarea Blocului Electoral Comun pentru ca acesta, prin votul cetățenilor, să își asume un nou parcurs al țării către progres, dezvoltare economică și bunăstare socială în spațiul european cu ajutorul UE și sprijinul necondiționat al României.

14 Ianuarie 2018 Biroul de presă al Partidului Verde din România