Paul Vasile, viceprimarul verde al Reșiței

Comunicate de presă: 15/07/2016

La mai mult de o lună de la alegerile locale municipiul Reșița și-a cunoscut astăzi noii viceprimari. Unul dintre ei este consilierul local ales pe listele Partidului Verde, inginerul Paul Vasile. Așa cum anunța în timpul campaniei electorale, principalele atuuri ale sale sunt “profesionalismul, expertiza în achiziții publice și în domeniul investițiilor, corectitudinea și, în primul rând, echipa care îl susține”.

Partidul Verde a obținut la alegerile locale din acest an două poziții de consilier local în reședința de județ a Caraș-Severinului: Paul Vasile și Ion Pârvănescu. Aceștia au fost decisivi pentru crearea noii majorități din Consiliul Local (9 consilieri PNL, 9 consilieri PSD, 2 consilieri PV și 1 consilieri PMP). Întrucât a fost respină o colaborare cu PSD, cei doi consilieri au demarat negocierile cu primarul și echipa sa (PNL) iar Verzii au obținut într-un final poziția de viceprimar.  Cu toate acestea, Paul Vasile a ținut să menționeze: “Le mulțumesc cetățenilor pentru că au creat această conjunctură. Voi lăsa politica la uşa Primăriei şi voi fi un viceprimar pentru cetățeni, nu pentru cei care au votat un partid anume. Am câteva proiecte și voi miza pe cele care se suprapun cu proiectele inițiale ale Partidului Verde, dar asta nu înseamnă că nu suntem deschişi spre propunerile venite din partea colegilor din alte formațiuni politice. Printre aceste proiecte se numără în special cele despre mediu cum ar fi gestionarea mai bună a deşeurilor sau economia la energia electrică”.

Nu în ultimul rând, trebuie să amintim care sunt principalele obiective ale echipei Verzilor pentru următorii patru ani: “Rezolvarea următoarelor probleme: micșorarea  la nivel suportabil de către populație a taxelor și impozitelor locale. Crearea cadrului legislativ local, care să permită facilități investitorilor. Facilități maxime pentru întreprinzătorii locali. Reanalizarea tuturor contractelor dubioase întocmite de către primărie în ultimii ani, începând cu investiția de la KM 7. Promovarea pe bază de competențe. Crearea unui climat normal de muncă în interiorul compartimentelor din primărie, incurajarea inițiativelor angajaților. O utilizare mai eficientă a fondurilor bugetului local, în vederea atragerii de finanțări europene pentru refacerea infrastructurii – drumuri, parcări supraterane, dezvoltarea sectorului turistic,  zone verzi, punerea în valoare a obiectivelor turistice, istorice. Demersuri pentru înființarea unui Muzeu al Fierului. Demersuri pentru înființarea unui Muzeu al Tehnicii, punerea în valoare a obiectivelor istorice si turistice ale Reșiței ( puține la număr ) și crearea unui circuit pe această temă. Înființarea unei comisii consultative neutre de voluntari, formată din specialiști și reprezentanți ai cetățenilor pentru recepționarea lucrărilor de proiectare, investiții, a caietelor de sarcini pentru achiziții publice.”