PSD ne propune pentru București incompetență, discriminare și cianură

Comunicate de presă: 19/04/2016

(fotografie postată de Gabriela Firea pe profilul personal de pe o rețea de socializare și retrasă când a observat că subiectul Roșia Montană a luat amploare)

Criza resursei umane profesioniste din rândurile partidelor mari face ca alegerile locale din acest an să fie o provocare pentru toată lumea. Astăzi, cel mai mare partid al țării a oficializat candidatura Gabrielei Firea pentru funcția de Primar General al Bucureștiului. Nu vrem să ne imaginăm care au fost criteriile de selecție ale candidaților PSD pentru această poziție, dar principala reacție pe care ne-a trezit-o această știre este revolta.

Găsim ca fiind inadmisibil ca o formațiune, care se mândrește cu un bazin de membri de 500.000 de persoane, să înainteze un personaj acuzat de discurs discrimatoriu. Este bine cunoscut că în 2014 Gabriela Firea, în calitatea sa de purtător de cuvânt al candidatului PSD la alegerile prezidențiale – Victor Ponta, a declarat că “nu ești un om complet fără să crești un copil” și a continuat spunând că ar fi un defect pentru un președinte de țară să nu aibă copii. Pentru aceste declarații, Firea a fost avertizată de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării și nevoită să-și ceară scuze.

Un al doilea contra-argument pentru nominalizarea candidaturii Gabrielei Firea este lipsa pregătirii și experienței în administrația publică. CV-ul său nu relevă nici o calitate care să o recomande pentru poziția de edil, iar aceste cunoștințe nu sunt transferabile în cadrul familiei. În condițiile în care social-democrații au reprezentanți în întregul aparat administrativ local, încercăm să găsim logica unei astfel de mutări.

Nu în ultimul rând, ne este imposibil să uităm rolul jucat de senatoarea Firea în cazul Roșia Montană Gold Corporation. Alături de mai mulți membri ai comisiei UNESCO din cadrul Parlamentului României, ea s-a remarcat în anul 2013 prin lobby-ul făcut pentru compania ce dorea să exploateze cu cianuri resursele aurifere.

Prezența Gabrielei Firea pe buletinul de vot al Bucureștenilor este o insultă adusă bunului-simț și logicii locuitorilor acestui oraș. Nominalizarea sa este o dovadă în plus că partidele mari din România nu au nici capacitatea și nici dorința de a se reforma și de a promova oameni decenți, capabili și onești.