27 martie – istorie comună, idealuri comune

Comunicate de presă: 27/03/2016

27 martie 1918 reprezintă un eveniment istoric care a încununat eforturile și sacrificiile a generații întregi de locuitori de pe malurile Prutului. Tot istoria a făcut ca la aproape o sută de ani distanță să ne gândim retrospectiv la acest moment atât cu mândrie cât și cu amărăciune.

Există astfel de zile care ne aduc aminte că suntem capabili să mutăm munții din loc dacă ne unim forțele. Există astfel de zile în care înaintașii noștri ne-au arătat cum să ne luăm destinul în propriile mâini. Există astfel de zile tocmai pentru a ne uita în trecut ca să învățăm ce să facem în viitor.

Verzii din România, la fel ca cei de peste Prut, sunt alături de oamenii care duminică au ieșit pe străzile din Chișinău. Când atâția oamenii ies în stradă pentru a transmite un mesaj comun, este timpul ca factorul politic să se autosesizeze și să acționeze în consecință. Să nu uităm, tot istoria ne-a învățat, că până la urmă voința populară nu poate fi trecută cu vederea.  Iar voința poporului este de a reuni țara.