Partidul Verde susţine Festivalul Bucharest Pride

Știri: 22/05/2015

Partidul Verde sprijină Festivalul Bucharest Pride care are loc în aceste zile (17 – 23 mai). Verzii atrag atenția că egalitatea în drepturi şi libertăţi între cetăţeni este garantată prin Constituția României şi că toţi cetăţenii ar trebui să fie trataţi la fel de către autorităţile statului indiferent de preferinţele sexuale pe care oamenii le declară.

Semnatar al Chartei Verzilor Europeni, Partidul Verde din România celebrează Festivalul Diversităţii, eveniment dedicat promovării drepturilor comunității LGBT (lesbiene, gay, bisexuali și trans) din România. Capitolul democraţie extensivă al Chartei Verzilor Europeni prevede “credința noastra în democrație care se bazează pe recunoașterea mutuală a tuturor persoanelor ca egale. Diferențele respectate trebuie respectate. Intereselor minorității trebuie să li se acorde o atenție și o protecție corespunzătoare.”

Partidul Verde sprijină Marşul Diversităţii care va avea loc pe 23 mai. Marșul Diversității este un eveniment anual care are rolul de a atrage atenţia societății româneşti asupra problemelor civice cu care se confruntă cetățenii unui stat european doar pentru că îşi declară public aparteneţa la o anumită comunitate sexuală. Partidul Verde sprijină lupta pentru drepturi egale și promovează toleranța pentru comunitatea LGBT din România. “

În acord cu principiile Verzilor Europeni din care Partidul Verde face parte, credem că pentru ca drepturile fiecărui individ să fie respectate, trebuie ca fiecare dintre noi să conștientizeze esenţa ideii de egalitate a drepturilor indiferent de orientarea sexuală a oamenilor. Respingem orice îngrădire a drepturilor civice, politice, sociale sau economice pe criterii de aparteneţă sexuală şi ne exprimăm sprijinul pentru lupta pentru egalitate în drepturi a comunităţii LGBT din România.

Partidul Verde se declară împotriva discriminării și atrage atenția asupra importanței respectării drepturilor egale pentru toți cetățenii români, indiferent de orientarea sexuală. Cu ocazia Festivalului Bucharest Pride, Partidul Verde cere politicienilor români să respecte drepturilor oamenilor şi cetăţenilor, indiferent de originea lor etnică, de valorile lor religioase sau de orientarea lor sexuală. Cei care ocupă temporar funcţii în instituţiile statului nu trebuie să uite că din taxele şi impozitele plătite de către aceşti oameni provine salariul lor de parlamentari sau guvernanţi!