Partidul Verde îndeamnă tinerii să-şi decidă viitorul european

Știri: 20/05/2014

Partidul Verde i-a îndemnat din nou pe tineri să-şi decidă singuri viitorul european, printr-un mesaj transmis, marţi, în cadrul dezbaterii “Tinerii în centrul politicilor europene”, de Florin Brabete, situat în fruntea listei de candidaţi ai Verzilor la alegerile pentru Parlamentul European, din 25 mai.

Brabete, în calitate de reprezentant al Partidului Verde, singura din România membră a Verzilor Europeni (European Greens), a patra forţă din Parlamentul European, a participat la dezbaterile care au avut loc la Hotelul Minerva din Capitală, alături de candidaţi ai Partidului Naţional Liberal, Partidului Democrat Liberal, Forţei Civice, Alternativei Socialiste şi Noii Republici.

Candidatul Verzilor a răspuns mai multor întrebări puse de mediatorul dezbaterii, dar şi de tinerii prezenţi la acţiune, printre acestea numărându-se unele referitoare la participarea tinerilor la viaţa politică, oportunitatea votului de la 16 ani, necesitatea cotei de reprezentare sau educaţie şi angajabilitate.

“Credem în rolul major al implicării tinerilor în politică, în viaţa socială, în tot ceea ce priveşte viitorul care este, în primul rând al lor. De ei, de felul în care se informează şi înţeleg ce înseamnă democraţia participativă, depinde, în mare măsură, restructurarea Uniunii Europene. Cea mai bună dovadă este faptul că reprezentanta noastră, a Verzilor Europeni, la preşedinţia Comisiei Europene, Ska Keller, are 32 de ani. Asta spune multe despre politica noastră de vârstă şi de gen. De asemenea, candidaţii noştri pentru europarlamentare au o medie de vârstă de 43 de ani, una dintre cele mai mici din România”, a spus Florin Brabete.

Acesta a reiterat declaraţia făcută la dezbaterea similară, care a avut loc la Universitatea de Vest din Timişoara, că tinerii trebuie ajutaţi să se informeze, să se educe şi să participe la viaţa comunităţii. “Printre principiile de bază ale Verzilor Europeni se numără şi Justiţia între generaţii. Moto-ul <<Noi doar am împrumutat lumea de la copiii nostri”>> este mai adecvat astazi mai mult decât înainte. În prezent, viitorul copiilor noştri este în pericol. Justiţia între generaţii înseamnă o obligaţie pentru generaţia mai în vârstă de a preda moştenirea socială, dulturală şi de mediu către cei mai tineri într-un mod durabil”, a adăugat Florin Brabete.

Seria de dezbateri între candidaţii pentru Parlamentul European şi tineri, pe teme de interes pentru tânăra generaţie, a fost lansată de Consiliul Tineretului din România, cu sprijinul Autorităţii Electorale Permanente, a Biroului de Informare al Parlamentului European în România şi al Ministerului Tineretului şi Sportului. Ea a făcut parte din Campania Naţională de Informare şi Conştientizare “Tinerii votează – Tinerii contează”, iar dezbaterile au avut loc la Cluj, Timişoara, Iaşi şi Bucureşti.

Lista candidaţilor Partidului Verde va putea fi găsită pe buletinele de vot pentru alegerile europarlamentare la poziţia zece, iar sigla formaţiunii este floarea-soarelui.