Reacţia Partidului Verde la știrea de astăzi referitoare la Preşedintele Organizaţiei Judeţene Bihor

Comunicate de presă: 18/05/2014

Partidul Verde, membru al Verzilor Europeni, a aflat cu stupoare din presă despre acuzațiile aduse Preşedintelui interimar al Organizaţiei Verzilor din judeţul Bihor. Conducerea Partidului Verde o va exclude fără ezitare pe doamna Mihaelei Bodonea în cazul în care acţiunile de care este acuzată de DNA se confirmă. Partidul Verde se delimitează de cei care recurg la astfel de practici ilicite și retrage fără ezitare sprijinul politic oricărui membru care încalcă legea.

 Precizăm totuși că în şedinţa BEJ Bihor din data de 14.05.2014 Partidul Verde nu a fost primul tras la sorţi pentru completarea secţiilor de vot, astfel că Partidul Verde nu urma să aibă reprezentanţi în secţiile de vot la alegerile europarlamentare din 25 mai. Procedura de completare a secţiilor de vot presupune ca primul partid tras la sorţi să fie cel care are reprezentanţi în secţii, în acest caz fiid vorba de Partidul Dreptăţii Sociale, nu de Partidul Verde.

Formaţiunea noastră a respectat întotdeauna, de la înfiinţarea din 2006, regulile compeţiei electorale şi dorim să ne asigurăm susţinătorii că ori de câte ori se dovedeşte că un membru PV depăşeşte cadrul legal îşi pierde automat susţinerea colegilor şi poziţia de membru al formaţiunii.

Partidul Verde își exprimă încrederea în justiția din România, iar dacă acuzațiile aduse președintelui interimar Bihor se dovedesc a fi reale, responsabilii acestor fapte trebuie să fie sancționați conform legii.