Verzii din Republica Moldova ar putea avea candidaţi la alegerile europarlamentare pe listele Partidul Verde

Silviu Dumitru, Secretarul General al Partidului Verde, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate miercuri la Chişinău că grupul politic pe care îl reprezintă va accepta pe lista candidaţilor la alegerile europarlamentare, din luna mai a acestui an unul sau mai mulţi candidaţi membri ai Partidului Verde-Ecologist din Republica Moldova.

La evenimentul organizat de Partidul Verde-Ecologist, prin preşedintele formaţiunii – Anatolie Prohniţchi, a mai luat parte şi Tudor Georgescu, preşedintele Institutului Verde. În cadrul conferiţei a fost reiterată buna colaborare dintre cele două grupări din cele două ţări vecine şi obiectivele comune pe care sunt vizate.

Scopul vizitei celor doi români a fost, totuşi, luarea unor prime contacte cu specialiştii din mediul non-guvernamental, dar şi cu reprezentanţi ai administraţiei publice locale, în vederea implementării unei Strategii de Dezvoltare Durabilă la nivel naţional (după principiile vehiculate de Verzii Europeni). De asemenea, este vizată şi o întrevedere cu reprezentanţii partidelor politice pentru a se ajunge la un consens asupra necesităţii unui astfel de plan pentru Republica Moldova.