Deciși să schimbăm ceva!

Știri: 24/02/2012

Membrii organizatiei judetene a Partidului Verde, continua seria proiectelor pentru dezvoltarea orasului si imbunatatirea conditiilor de trai ale cetatenilor din judetul Bacau. Cu aceasta ocazie, presedintele filialei Bacau a partidului, dl. Mircea Adrian Sandulescu, a sustinut proiectul “Iluminat stradal Verde”, prin intermediul caruia verzii isi doresc un randament mai bun pentru sistemul de iluminat public.

“Asa cum se stie costurile energiei electrice, intretinerii retelei actuale de iluminat stradal sunt foarte mari, iar insuficientele sesizate atat de specialisti, cat si de cetatenii orasului Bacau nu sunt de loc putine”, a declarat Mircea Sandulescu.

Conform unor informatii difuzate in presa locala, Primaria Bacau va amplasa stalpi de iluminat pe un numar de 4 strazi, din municipiul nostru. Ca urmare a informatiilor dobandite despre acest proiect al primariei, Partidul Verde propune edililor locali ca iluminatul pe aceste strazi sa se faca prin amplasarea unor stalpi de iluminat cu panouri fotovoltaice si cu lampi economice, de tip Led, in locul becurilor traditionale. Vicepresedintele organizatiei judetene, Catalin Got, a declarat: “In ceea ce priveste un eventual proiect de iluminat public verde, precizez ca am realizat deja un plan de finantare in judetul Valcea si cunosc foarte bine pasii care trebuiesc urmati.” Se stie ca modernizarile si accesul la tehnologia necesara ecologizarii domeniului public, este puternic sustinut de fonduri europene si de ONG-uri internationale. “Din pacate, dupa cum bine stim cu totii, gradul de absorbtie din prezent este lamentabil, pentru ca s-au preferat imprumuturile si indatorarea populatiei”, a mai afirmat dl. vicepresedinte. Catalin Got a mai anuntat si oportunitatea unui sprijin in identificarea surselor de finantare nerambursabila. “Aceasta oferta o adresam intregului judet, dar in special ne gandim la mediul rural care stim ca se confrunta cu o lipsa acuta de specialisti in atragerea de fonduri europene”, a mai spus vicepresedintele verzilor din Bacau.

Investitia, este mult mai convenabila si din punctul de vedere al achizitiei, iar in ceea ce priveste consumul, se poate realiza o economie la energia electrica de 70.000 ron pe an la 100 de stalpi. Totodata folosirea lampilor de tip Led pe toti stalpii de iluminat actuali ar face ca factura platita de municipalitate, adica de fiecare cetatean al Bacaului, sa fie mai mica cu aproximativ 70% (1,1 milioane ron pe an) fata de actuala factura.

Tot in cadrul conferintei de presa, Partidul Verde a anuntat infiintarea, unui numar de 9 organizatii locale in judetul Bacau, intre care amintim: Solont, Orbeni, Magura, Rachitoasa, Stanisesti, Vultureni, Letea Veche ,Traian si Buhusi. “Suntem in discutii cu oameni din alte 20 de comune care speram sa se constituie in organizatii locale ale Partidului Verde, cat mai repede posibil. Multi dintre cei cu care am stat de vorba, au inteles faptul ca, organizatia municipala a PV Bacau este formata din oameni cu inalta calificare, care pot constitui un sprijin real pentru filialele teritoriale”, a declarat presedintele verzilor din Bacau, Mircea Adrian Sandulescu.

In urma precedentei conferinte de presa, propunerea “proiecte gratuite pentru autorizatia de constructie” are déjà cereri din partea cetatenilor. Pana in prezent avem 9 proiecte de case oferite gratuit si ne asteptam ca numarul cererilor sa creasca.

Bacau, 24.02.2012