Demisia Preşedintelul Germaniei ar trebuie să fie un exemplu pentru politicienii români

Comunicate de presă: 18/02/2012

Partidul Verde din România, membru al Verzilor Europeni, salută exemplul de democraţie responsabilă oferit Europei de către Germania prin recenta demisie a Preşedintelui acestei ţări, Christian Wulff.

Demisia Preşedintelui Germaniei este un gest de onoare care nu poate constitui un exemplu de urmat de către jalnicii parlamentari români, atât de la Putere, cât şi din Opoziţie. Demisia este pentru politicienii dâmboviţeni doar o vorbă goală pe care o flutură caragielesc din când în când în faţa cetăţenilor. Atât liderii Opoziţiei parlamentare cât şi Preşedintele României în funcţie au anunţat că îşi vor da demisia “în 5 minute”, dar din motive de laşitate şi corupţie nu au făcut-o niciodată. Actualii politicieni din structurile parlamentare şi guvernamentale nu se pot ridica la dimensiunea morală şi politică a colegilor din Germania, dovadă că ţin cu dinţii de scaunele lor!

Prin acest gest singular de onoare, Germania transmite întregii Europe și întregii lumi un semnal de încredere în democrație, în instituțiile democratice și își păstrează şi astăzi puterea de exemplu pentru România, un stat care se confruntă cu probleme deosebite din acest punct de vedere.

Demisia Președintelui Germaniei survine în urma depunerii la Parlamentul acestei țări a unei cereri de ridicare a imunității Președintelui Wulff din partea Procuraturii Hanovra. Președintelui i se aduc acuzații de trafic de influență,  bazate pe notițe pe marginea unor cereri de garantare ale unui intreprinzător, prin care Wulff, fost Prim-ministru al landului Saxonia Inferioară recomanda analiza atentă a acelor documente. Prim-ministrul ar fi primit, în urma acestei  atitudini favorabile, preluarea costurilor unui sejur de 3 zile în stațiunea Sylt, în valoare de 774 Euro.